novice


Novice

NAPOVEDUJEMO V SEZONI 2018/19

V novi sezoni, ko praznujemo 25 let profesionalnega delovanja, smo za vas pripravili kar tri nove predstave in velik vseslovenski projekt Vijolašola, kjer lahko predstava na vašo šolo ali vrtec pride brezplačno!

ZAČETEK PROJEKTA: MAJ 2018
PROJEKT VIJOLAŠOLA
5+, 1. triada OŠ

Namen projekta je približati problematiko spolnih vlog, pričakovanj družbe o delovanju in obnašanju določenega spola, otrokom od petega do desetega leta. Otroci v tem času najbolj aktivno vstopajo v polje sekundarne socializacije in še niso tako trdno ukalupljeni v svojih prepričanjih, ki jih dobijo tekom primarne socializacije.

Projekt, ki ga izvaja Lutkovno gledališče FRU-FRU, je razdeljen v dva večja programska sklopa.

Prvi je namenjen pedagoškim delavcem, drugi pa otrokom. Prvi del služi kot predpriprava pedagogov, saj jih seznani s projektom in poda smernice, kako učence pripraviti na samo izvedbo projekta. Drugi sklop pa je sama izvedba programa. Šole in vrtci, ki se odločijo za sodelovanje in so izpolnile pogoje za sodelovanje ter so izbrani s strani vodje projekta, bodo deležni brezplačne izvedbe projekta Vijolašola.

Sama izvedba projekta, sklop poimenovan Vijolašola na obisku, bo izveden kot ogled predstave Vijolašola in evalvacijskih delavnic na temo enakosti spolov in prepoznavanja stereotipizacije spolnih vlog.

VEČ O PROJEKTU PREBERITE TUKAJ!

PREMIERA: SEPTEMBER 2018
TINE IN PROMET
lutkovna predstava za otroke
3+, 1. triada OŠ

Tine, Lučka in Jaka so prijatelji. Stanujejo v isti ulici, hodijo v isto šolo in se najraje igrajo skupaj na domačem igrišču. Otroška igra pa sosedaJaneza, ki je nočni vratar, zelo jezi, saj ne more spati. Zato se otroci sami odpravijo na šolsko igrišče. Pot do tja pa zna biti nevarna, saj morajo prečkati prometno cesto …

Projekt sodi v sklop izobraževalnih lutkovnih predstav gledališča FRU-FRU, ki otroke na nevsiljiv način seznanja z nevarnostmi v prometu in pravili obnašanja na cesti.

PREMIERA: DECEMBER 2018
ŽABEC POZIMI
lutkovna predstava
2+, 1. triada

Nekega jutra žabca preseneti sneg. Ne razume zakaj je vse pokrito z belo odejo, močno ga zebe, drsi mu na zaledenelem ribniku in ne more razumeti, zakaj se njegovi prijatelji tako veselijo drsanja in kepanja. Ko skoraj zmrne v snegu, pa mu prijatelji priskočijo na pomoč …

Po lutkovni uspešnici Zaljubljeni žabec iz bogate zbirke kratkih zgodb Maxa Velthuijsa, prihaja na lutkovni oder nova zgodba z novimi preizkušnjami za naše junake, ki bogatijo vezi med njimi.

Odlična predstava, primerna za praznične zimske dni!

PREMIERA: APRIL 2019
TO NI PIKA!
lutkovna rimanica za najmlajše
2+, 1. triada OŠ

B B… Be Be bleja bacek na beli blazini
T T… Tu tu! Trobi tovornjak pred tovarno
P P… Pfiii! Pločevinasta piščalka piska po postaji

Črke, klicaji in pike, glasovi in slike, barve in oblike se mešajo, spreminjajo, oglašajo, utrinjajo …

V novi lutkovni rimanici za najmlajše se bomo igrali s črkami in preprostimi enozložnicami, ki nosijo zvoke in ustvarjajo različne oblike. Tokrat bodo glavni junaki črke, ki na podlagi otroških izštevank in rimanicah ustvarjajo šaljive epizodne zgodbe.