Najdite pravo lutkovno predstavo

Lutkovne predstave od 1,5. leta dalje

Lutkovni kulturni dnevi

Seminarji in izobraževanja

Interaktivne predstave od 2. leta dalje

Kulturno-umetnostna vzgoja

Lastna gledališka dvorana

Predstave za dojenčke od 0,5. leta dalje

Sodoben pristop, upoštevanje otroške psihologije

Dramske in lutkovne predstave

V sezoni 2023/24 smo se s skupno ponudbo združila tri gledališča, ki ponujamo lutkovne, gledališke, interaktivne in kamišibaj predstave za malčke, otroke in odrasle. Izbirate lahko med več kot 40 predstavami, ki so primerne za vsak prostor. Igramo tako v vrtčevskih igralnicah in šolskih telovadnicah kot tudi na majhnih odrih kulturnih domov in velikih odrih gledališč. Predstave se tako lahko pripeljejo v vaš kraj, lahko pa nas tudi obiščete v naši dvorani v centru Ljubljane. Poleg predstave vedno s seboj pripeljemo tudi vso odrsko tehniko – ozvočenje, luči in zavese, ter tako iz navadnega prostora napravimo prvovrstno gledališko izkušnjo.

Tri gledališča ponujajo svojevrstne prednosti – večji nabor predstav, cenejši odkupi abonmajev in raznovrsten spremljevalni program.  Naše predstave ustvarjajo profesionalni umetniki – lutkovni režiserji, akademski igralci in lutkarji, skladatelji in dramaturgi. Našo kakovost potrjuje več kot 350 letno odigranih predstav, številna gostovanja na domačih in tujih festivalih in vsaj 20 nagrad, ki smo jih za svoje delo prejeli v zadnjih letih. Vendar nam največ pomenijo vsi otroški nasmehi, očarani odrasli ter zadovoljne vzgojiteljice in vzgojitelji.

Termini v novi sezoni se hitro polnijo, zato vam priporočamo, da si svoj termin zagotovite čim hitreje! 

Ne spreglejte novih premier – Lili in Bine, Sneguljčica in Pravce iz Benečije

0 +

predstav letno

0

igralcev

0 +

nagrad

PREDSTAVE IN PRIREDITVE

Kulturni dan

Celosten kulturni dan, ki vključuje predstavo po izbiri, predstavitev različni tehnik lutk, lutkovne zgodovine ter poklica animatorja ter delavnico izdelovanja lutk. Več informacij tukaj.

praznične prireditve

Predstava z obiskom dedka Mraza, Božička ali Miklavža s spremstvom. Več informacij tukaj.

NOVOSTI V SEZONI 2023/24

LILI IN BINE

Spoznajte dogodivščine znanih junakov, ki jih zagotovo poznajo vsi otroci, še posebej tisti, ki že hodijo v šolo. Ob glavnih junakih Lili in Binetu spoznamo še njune prijatelje – Pajka Pina, kobilico Karlija, pikapolonico Polono, metulja Maja in mravljo Mijo. Z zgodbami in situacijami se lahko poistovetijo vsi gledalci, saj govorijo tako o prijetnih stvareh, kot so prijateljstvo, praznovanja in skupno preživljanje časa, kot tudi o manj prijetnih, o strahovih, dolgčasu in osamljenosti. Lutkovna predstava Lili in Bine nastaja po likih iz učbeniške serije založbe Rokus Klett. 

Premiera: september 2023

PRAVCE IZ BENEČIJE

Pravce iz Benečije so predstava, ki se naslanja na slovensko ljudsko izročilo. Zajemamo ga na skrajnem zahodnem robu slovenskega etničnega prostora, v Benečiji. Pri pravcah Slovencev iz Benečije se življenje prepleta v vseh svojih oblikah. Ljudje imajo svoje odnose med seboj, živali jih posnemajo, najbolj pa je zanimivo, kadar nastopijo skupaj. Živali, tako domače, kot divje se družijo med seboj in z ljudmi in so njihovi partnerji v skupnih podjetjih, pa tudi bližnjih odnosih. Tu pa so še divja bilja narave, kot na primer krivopete, s katerimi ni šale, tako kot z naravo samo ne.  V predstavi se prepletajo različne lutkovne tehnike in v živo igrana tradicionalna glasba. 

Premiera: jesen 2023

SNEGULJČICA

Na FRU-FRUjev repertoar prihaja nova uprizoritev klasične pravljice. Vsem poznana Sneguljčica bo na odru zaživela v sodobni adaptaciji tradicionalnega gledališča iz kovčka z elementi predmetnega in senčnega gledališča. Naša zgodba je postavljena v zaprašeno garderobo zapuščenega gradu, polno kovčkov in zabojev v katerih so različni, stari, uporabni predmeti V sobi, kjer je tudi staro, počeno, ogledalo in paravan, se znajdeta vzdrževalca-čistilca, ki med pospravljanjem, v enem od kovčkov, najdeta vrtnega palčka. Kmalu se, pod njunimi spretnimi rokami, zaboj spremeni v grajsko sobano z velikim čarobnim ogledalom, paravan v čarobni senčni gozd, kjer Sneguljčica beži pred mačeho in divjimi zvermi, kovček pa v hišico sedmih palčkov. 

Premiera: jesen 2023

informacije in naročila

uporabite obrazec

** posnetke celotnih predstav lahko dobijo kulturni koordinatorji v šolah, vrtcih in kulturnih domovih. Dostop do predstav je časovno omejen in namenjen lažji odločitvi za naročilo. Javno predvajanje posnetkov (npr. v razredu) ni dovoljeno.

*** s potrditvijo se strinjate z našo politiko zasebnosti ter s tem, da vas lahko kontaktiramo in obveščamo o aktualnih ponudbah. Vašo privoljenje lahko kadarkoli prekličete.