kdo smo


29 LET PROFESIONALNEGA DELOVANJA

V svojih začetkih (1984) tipično gledališče iz kovčka, postane leta 1993 profesionalno družinsko gledališče, ki znanim zgodbam za otroke išče primerne lutkovne podobe. Ob živo izvajani glasbi igra obeh izvajalcev razkriva skrivnostni svet oživljene resnice predmeta in pogosto povsem običajne predmete čara v lutke, ki postajajo otroško preprosti predmet resnice sveta.

Iz družinskega gledališča je v skoraj tridesetih letih nastalo repertoarno gledališče , ki svoje predstave  namenja najmlajšim od 2. leta dalje. Vsako leto izvede preko 250 predstav. Pri predstavah FRU-FRUja sodelujejo priznani lutkovni režiserji, likovni ustvarjalci, pisci besedil, glasbeniki in igralci. Gledališče gostuje po vsej Sloveniji in  pri zamejskih Slovencih. Mednarodno se udejstvuje na uglednih mednarodnih festivalih po Evropi: v Belgiji, Nemčiji, Veliki Britaniji, Italiji, na Hrvaškem in Poljskem.  FRU-FRU je dobitnik mnogih priznanj in nagrad.

Gledališče je bilo aktivno tudi  pri organizaciji prireditev in festivalov: Labirint trenutkov,- mednarodni lutkovni dogodek,  Lutke zmaja Franceta, Prešerna pot, Sprevodi dedka Mraza v mestni občini Ljubljana od l.1999-2005, Pustni karneval; Pravljično mesto v parku Zvezda, Emonsko promenado – mednarodnim uličnim festivalom, uličnim festivalom na Čevljarskem mostu v okviru novoletnih prireditev, s prireditvami za otroke v Parku Zvezda, na Dvornem trgu, v Živalskem vrtu  in v parku TIVOLI je pomembno prispevalo k oživitvi in kulturni podobi  Ljubljane. V zadnjih sezonah pa se FRU-FRU posveča predvsem produkcijam kakovostnih predstav za otroke ter organizacijo prireditev za VVZ, kulturne domove in podjetja.