Predstave


Lutkovne predstave

Gledališče FRU-FRU odigra 250 predstav letno in vsako leto izvede nekaj gostovanj v tujini. Redno se uvršča na Bienale slovenskih lutkarjev. S svojimi dvajsetimi živimi predstavami se v produkcijskem smislu postavlja pred vsa slovenska neinstitucionalna lutkovna gledališča.

Za lažjo orientacijo po strani in izbiro predstav smo te razdelili po starostnih skupinah – za najmlajše že od 18. meseca dalje, za otroke od štirih let dalje ter za šolarje. To je najnižja priporočena starost otrok, kar seveda pomeni, da so predstave, namenjene predšolskim otrokom vsebinsko primerne tudi za šolarje.

V primeru vprašanj ali zagat glede primernosti predstav nas kontaktirajte.

Lutkovne predstave na daljavo

V času prepovedi javnih prireditev in šole na daljavo vrtcem in šolam omogočamo, da naše predstave vključijo v svoje izobraževalne procese na daljavo. S Hišo otrok in umetnosti smo pripravili celosten program, ki vključuje dostop do posnetka predstave in po želji pogovor o tem, kako nastane predstava z ekipo ustvarjalcev (z režiserjem, dramaturgom, animatorjem lutk) ter prikaz animacije in različnih lutkovnih tehnik v živo preko aplikacije Zoom oz. preko vaših spletnih učilnic.

Trenutno so v obliki videoposnetka dosegljive naslednje predstave: Diči diča!, To ni pika!, Majhno težavo imam, Kroki in prijatelji, Žabec pozimi, O belem mucku, ki je bil čisto črn, Opičja ugankaVidkova srajčica in Štirje letni časi. Vse predstave so primerne za otroke od 3. leta starosti ter za prvo in začetek druge triade OŠ.

Cena za 24-urni dostop do predstave (2 delovna dneva) za do 100 ogledov – gledalcev je bruto 300 €. Za ceno za več kot 100 ogledov nas prosim kontaktirajte. Po ogledu predstave je možen tudi pogovor z ustvarjalci preko Zooma.

Brezplačno so vam že zdaj na voljo naše Lutkalnice, ki vam lahko služijo kot učno gradivo pri izdelovanju lutk in adaptaciji pesmice in dramatizacije pravljice. Želimo samo, da nam pošljete odzive otrok in strokovnih delavcev na določene vsebine, ki jih boste uporabili.

Za več vprašanj nas prosim kontaktirajte.