Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je končan.

To ni pika! – predstava na daljavo

28 novembra , 2020 ob 10:00 - 18:00

Ker nam trenutne razmere ne omogočajo izvedbe predstav v živo s publiko, smo za vas pripravili Predstave na daljavo. To soboto si boste lahko med 10. in 18. uro ogledali lutkovno predstavo kar z domačega kavča. Ogled predstave je brezplačen.

Deček in deklica se igrata s črkami, s katerimi sestavljata svoji imeni. Toda ko po nesreči izpišeta besedo POK se vse njune črke raztreščijo. Kmalu najdeta samo nekaj okroglega – je to kolo, morda žoga ali milni mehurček? Ne, to je O, črka O. Spoznata, da so črke povsod okoli nas, vsak predmet je lahko črka in vsaka črka je lahko predmet. Med igranjem s predmeti odkrivata nove črke in z njimi potujeta med deželami črk, kjer vsaka živi po svoje – T-ji so tovarna, E je notno črtovje, D je družinsko drevo …

V lutkovni predstavi za najmlajše so glavni junaki črke. Črke, ki nosijo svoje zvoke in skupaj z njimi ustvarjajo šaljive epizodne zgodbe. Ne gre za strogo didaktično predstavo, ki bi otroke učila branja ali pisanja. Predstava najmlajšim nevsiljivo prikazuje razmerje med črko-simbolom in pomenom-zvokom, ki ga ta nosi, hkrati pa nas popelje v zabavni svet lutk.

Za otroke od 2. leta dalje, 35′

Videoposnetek predstave bo na voljo na dan predvajanja na tej povezavi.

Podrobnosti

Datum:
28 novembra , 2020
Čas:
10:00 - 18:00
Spletna stran:
https://www.hisaotrok.si/dogodek/to-ni-pika-predstava-na-daljavo/

Prizorišče

Na spletu

Organizator

Hiša otrok in umetnosti
Email:
hisaotrokinumetnosti@gmail.com
Spletna stran:
https://www.hisaotrok.si/